“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

07 May 2018

Steunberen verstevigen behoud Sint-Jan

Stichting Steunberen van de Sint-Jan ondersteunt de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan door particulieren op vaste basis te verbinden aan de kathedraal. De stichting wil particulieren interesseren voor het behoud van de cultuurhistorische waarde van dit indrukwekkende gebouw.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Een steunbeer is een versterking aan de gewelven en bogen die, net als de leden van de stichting, de kerk ondersteunt. Via de Stichting Steunberen zijn al 110 mensen in vriendschap verbonden met de Sint-Jan. Twee keer per jaar ontmoeten ze elkaar. Op 27 mei van 11:00 tot 13:30 uur worden de Steunberen op het Bossche stadhuis ontvangen door burgemeester Jack Mikkers. Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, geeft dan een lezing over zijn visie op de toekomst van Europa. De bijeenkomst wordt geleid door commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Er zijn voor 27 mei nog enkele plaatsen. Draagt u onze Sint-Jan en de Stichting Steunberen ook een warm hart toe en wilt u deze unieke bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of kijk op www.sint-jan.nl/steunberen voor meer informatie over de stichting.

Posts op Twitter