Bezoek de Sint Jan in Den Bosch

De trots van 's-Hertogenbosch: de Sint-Janskathedraal

Kom genieten van de Sint-Jan in al haar glorie!

Beleef de Sint-Jan tijdens de rondleidingen in de kathedraal, de toren en het museum. In enkele uren herleeft de eeuwenoude geschiedenis van dit prachtige monument. U vindt de Sint-Jan aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Bezoek kathedraal, toren en museum

Bezoek de Sint-Janskathedraal

Sint-Janskathedraal

De Sint-Jan is een van de best onderhouden monumenten van Nederland, en daarom zeker een bezoek waard. Op de website van Dagje Den Bosch vindt u aanvullende informatie voor het plannen van uw bezoek. De Sint-Jan is dagelijks geopend.

Naar info Kathedraal

Beklim de Sint-Janstoren

Sint-Janstoren beklimmen

Tijdens de beklimming komt u langs het carillon en neemt u een kijkje bij het uurwerk, waarna u een tentoonstelling over de bouw en de restauratie van de toren bezoekt. En het prachtige uitzicht vanuit de toren is natuurlijk ook zeker het traplopen waard!

Naar info Sint-Janstoren

Bezoek museum De Bouwloods

Museum De Bouwloods

De bouwloods bij een kerk was de plaats waar de bouwactiviteiten werden gecoördineerd door de architecten en ambachtslieden. De collectie van het museum bestaat voornamelijk uit beeldhouwwerk en archeologische vondsten.

Naar info Museum

Een van de best onderhouden monumenten van Nederland, en daarom zeker een bezoek waard!

Lees meer

Bereikbaarheid en parkeren

De Sint-Jan staat in het hartje van de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
U bereikt de kathedraal met de fiets (de nabijgelegen bewaakte fietsenstalling in de Kerkstraat is gratis) of te voet. De Parade en omliggende straten zijn autovrij. U kunt mensen laten in- en uitstappen op de hoek van de Torenstraat en de Hinthamerstraat. In de nabijheid van de Sint-Jan zijn diverse parkeergelegenheden.