“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

14 Nov 2023

Bezoek Sinterklaas op het dak

Op zondag 19 november maakt Sinterklaas zijn jaarlijkse intocht in ’s-Hertogenbosch, en jij kunt erbij zijn! Bereid je voor op een onvergetelijke middag, want we verwelkomen de Goedheiligman op een wel heel bijzondere locatie: het dak van de Sint-Jan. Hoe laat hij exact komt is nog een verrassing!

Download hier je kleurplaat!

Categorie: Sint-Jan in de media
Geschreven door: Maartje

Op deze zondag, vanaf 11.00 uur, kunnen kinderen, vergezeld door een volwassene, hun gratis toegangstickets (zolang de voorraad strekt) ophalen bij entree van De Avontuurlijke Klim. Deze tickets, zijn voorzien van een start- en eindtijd (max. 40 personen tegelijkertijd op het dak - het is dus niet gegarandeerd dat je Sinterklaas op het dak ontmoet) en bieden toegang tot De Avontuurlijke Klim. Tussen 12.00 en 16.00 uur krijgen in totaal 320 kinderen en hun begeleiders de kans om naar het dak te klimmen en mogelijk Sinterklaas te ontmoeten. Per 2 kinderen moet 1 ouder aanwezig zijn. Pieten zijn er sowieso!

Dit bezoek aan de Sint-Jan maakt deel uit van het Bossche Sintspektakel. Op deze zondag bezoekt Sinterklaas ook nog andere locaties in de binnenstad.

We maken die middag een uitzondering voor de leeftijdsgrens, zodat zelfs de kleintjes onder de 8 jaar de kans krijgen om deze magische ontmoeting te ervaren. Hoewel we om veiligheidsredenen slechts toegang kunnen bieden tot het eerste platform op een indrukwekkende hoogte van 25 meter, wordt het een avontuur om nooit te vergeten. Kinderwagens zijn niet toegestaan, dus bereid je voor om te klimmen. Zelfs de allerkleinsten!

En alsof dat nog niet genoeg is, alle kinderen krijgen een Pietenmutsje als ze naar boven gaan en een stoere Klimpiet-button als ze de Klim hebben volbracht om het Sinterklaasfeest compleet te maken. Ook is er een super leuke kleurplatenwedstrijd. Kleur er op los en stop het kunstwerk in de brievenbus bij de entree van De Avontuurlijke Klim. De Sint maakt op 5 december op het dak van de Sint-Jan de winnaar van een toffe knuffel van Willem de Waterspuwer bekend!

 

Posts op Twitter