“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

07 apr 2023

Verkoop ticketing De Avontuurlijke Klim gestart

Vanaf de Parade zijn de eerste contouren van De Avontuurlijke Klim al zichtbaar. Nu de leien op het dak worden vervangen, is deze klim een unieke gelegenheid omdat het plaatsen van een dergelijke steiger- en wandelconstructie in geen 100 jaar meer mogelijk zal zijn. Deze fantastische ervaring, klimmend naar het eerste bordes, over de nok van het dak en rondom de Vieringtoren, vindt plaats op bijna 50 meter hoogte! Vanaf 23 mei is De Avontuurlijke Klim geopend, vanaf vandaag kunnen toegangskaartjes worden besteld via www.deavontuurlijkeklim.nl.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Route
Na het succes van Een Wonderlijke Klim in 2016, wordt het grote publiek nog één keer de mogelijkheid geboden om letterlijk over de nok van het dak van de Sint-Jan te lopen. Je wandelt vervolgens rondom de Vieringtoren, daar waaronder het alziend oog zich bevindt. Bekijk van dichtbij de detaillering van de Sint-Jan, maar ook het adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving als je je eenmaal omdraait. Ook enkele luchtboogbeeldjes zijn goed te bekijken. En ken je het verhaal van de grote brand uit de 16e eeuw al? Tijdens De Avontuurlijke Klim praat de gids van Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch je bij over de rijke geschiedenis van onze ouwe Sint-Jan. De aanwezige Blauwe Engelen, de gastheren en
-dames van de stad, heten u van harte welkom.


Bezoekersinformatie
De Avontuurlijke Klim is dagelijks van 10.00-16.00 uur geopend en duurt ongeveer 1 uur. Ieder kwartier vertrekt er een groepje van max 15 personen. De ticketprijzen bedragen maandag – dinsdag € 10,00, woensdag – donderdag € 12,50 en vrijdag t/m zondag € 15.00. De minimale leeftijd is 8 jaar. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 7,50. Wellicht ten overvloede, maar deze wandeling is niet geschikt voor mensen slecht ter been of met hoogtevrees.
Tickets kunnen worden besteld via www.deavontuurlijkeklim.nl, telefonisch tot 1 dag voor de klim via 0900 - 20 20 178 (€ 0,90 per gesprek). Op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur. Reserveringskosten (online en telefonisch) € 0,50 p.p... Tickets zijn tevens verkrijgbaar aan de balie Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch (Parade 12) en balie Bolwerk Sint-Jan (Sint-Janssingel 25). Betaling is enkel mogelijk met pin/credit card.

De Sint-Jan geeft. Geef jij mee? De Sint-Jan is van ons allemaal.
Speciaal voor het MKB, serviceclubs, businessclubs en particulieren zijn er cadeauticket-arrangementen in het leven geroepen om uzelf en vooral anderen blij te maken. Zoals het Private Dining on the Roof-arrangement. Dineren of High tea met een select gezelschap op de nok van het dak, een ongekende belevenis. Maar er is ook een Sociaal erfgoed-arrangement, een Zoete Moeder-arrangement en een Bourgondisch Basiliek-arrangement. Arrangementen in verschillende prijsklassen waarmee u niet alleen Stichting Nationaal Monument Sint-Jan steunt, maar ook het bezoek aan de klim voor scholieren, studenten en mensen in armoedesituaties mogelijk maakt.

Achtergrondinformatie
De Avontuurlijke Klim wordt gerealiseerd door Stichting Nationaal Monument Sint-Jan, die zich inspant voor de fondsenwerving ten behoeve van de restauratie van de kathedraal. Sponsors maken de unieke wandeling op de Sint-Jan mogelijk. De opbrengsten uit onder andere de kaartverkoop van De Avontuurlijke Klim komen ten goede aan de doorlopend noodzakelijke restauratiewerkzaamheden om de eeuwenoude tradities te behouden. Om het grote publiek ook in de toekomst te verrassen en verwonderen. De Avontuurlijke wordt gebouwd door: Stichting Nationaal Monument Sint-Jan, Nico de Bont, Artishock experience marketing, Kring Vrienden en de Blauwe Engelen.

Posts op Twitter1 January 1970