“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

26 apr 2021

Een blik op de toekomst

De meimaand is een bijzondere maand voor de Sint-Jan en haar bezoekers. Zoals ieder jaar staat deze maand in het teken van de heilige Maria. Normaliter is het ook een drukke maand. Vele bezoekers komen genieten van de schoonheid van ons prachtige monument. Nu is het allemaal toch even anders. Dit jaar moeten we het helaas doen met livestreambeelden en natuurlijk onze mooie herinneringen.

Fotografie: John Wolfs

Categorie: Sint-Jan in de media
Geschreven door: Maartje

De afgelopen tijd voelt het soms alsof alles stilstaat. Gelukkig zijn er dingen die wel altijd door blijven gaan. De restauratie van de Sint-Jan en het maken van toekomstplannen bijvoorbeeld. Steeds meer elementen van de Sint-Jan worden onder handen genomen. Op dit moment wordt, onder regie van de gemeente, de toren gerestaureerd. Maar ook andere onderdelen worden flink aangepakt zodat generaties nog lang kunnen genieten van de schoonheid van de Sint-Jan.

Hopelijk kunnen we over een paar maanden weer samenkomen in de Sint-Jan. Ik kijk er naar uit om onze vaste donateurs te ontvangen en ze te tonen wat er de afgelopen tijd gerestaureerd is, maar ook om ze de plannen voor de toekomst mede te delen. Achter de schermen is er de afgelopen tijd al nagedacht over nieuwe acties om de aankomende restauratieplannen financieel te ondersteunen. We blijven doorgaan en houden hoop.

Zonder de donateurs van Stichting Steunberen en alle trouwe deelnemers van de Vriendenloterij was er veel minder mogelijk in deze moeilijke tijd. Wij zijn u hiervoor enorm dankbaar en hopen uw steun ook in de toekomst te mogen ontvangen.

Namens het bestuur van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan,

Ton Rombouts

Voorzitter

Posts op Twitter