“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

24 Nov 2020

Lichtpuntjes in het coronaduister

De wereldwijde coronapandemie houdt ons allemaal in haar greep. Maar waar in het voorjaar angst en onwetendheid overheersten, zie ik, zonder voorbij te gaan aan het leed, ook steeds meer creatieve oplossingen en ideeën ontstaan. Zoals Goethe schreef: “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.” Binnen beperkingen ontstaat creativiteit en toont zich het échte meesterschap.

Foto: Joost Smits

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Ook in de kathedraal ontstaan prachtige initiatieven doordat mensen zich niet laten beperken door wat er allemaal niet kan, maar juist kansen grijpen die er wél zijn. De steigers rondom de kerktoren worden op een speciale manier gebouwd en met een combinatie van nieuwe technologieën daagt de Sint-Jan Quest app kinderen uit om op ontdekkingstocht te gaan binnen en buiten ons bijzondere monument. De komende tijd gaan we op zoek naar activiteiten die we kunnen ontplooien om de relatie met onze steunberen en donateurs op een creatieve manier te onderhouden.  

De behoefte aan onderhoud aan onze prachtige kathedraal wordt niet geringer, met de komende jaren staan bijvoorbeeld de restauratie van het dak en de zuidzijde op de planning. We begrijpen dat alles nu in het teken staat van gezondheid, veiligheid en de economie. Tegelijkertijd merken we dat onze vrienden ons in moeilijke tijden trouw blijven. Wij zijn u hiervoor enorm dankbaar en hopen uw steun ook in de toekomst te ontvangen. Zodat de Sint-Jan ook volgende generaties de hoop, het licht en de rust kan bieden wanneer nodig. Als een rotsvast baken in zware tijden.

Ter afsluiting wil ik u bijzonder fijne feestdagen wensen, voor uzelf en uw naasten. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond. Samen komen we deze tijd door. 

Namens het bestuur van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan,

Ton Rombouts

Voorzitter

Posts op Twitter