“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

24 nov 2020

Verwonder uw (klein)kind met de Sint-Jan Quest

Plots verschijnt een oude bekende op het scherm van uw telefoon. De Erwtenman daagt u uit om mee te doen aan de Sint-Jan Quest. Tijdens deze puzzeltocht neemt hij u mee langs verschillende plekken en personen in en rondom de Sint-Jan. Door de raadsels van de Erwtenman op te lossen, komt u steeds een stapje verder en leert u meer over de bijzondere kerk. Stap voor stap, vraag voor vraag, leert u dingen over de historie van de kathedraal. Ontrafel de code en open het speciale gastenboek.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Met de nieuwe Sint-Jan Quest wil de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan kinderen kennis laten maken met de bijzondere kathedraal. Wie de app opent in de buurt van de kerk, start een digitale puzzeltocht in en rondom de Sint-Jan.

Speciaal voor de quest is een glazen sokkel gebouwd met een speciaal gastenboek erin. Wie de quest voltooit, ontcijfert de code die het gastenboek opent. Daarin kunnen kinderen hun eigen handtekening achterlaten.

De app laat kinderen de kathedraal ontdekken door een combinatie van augmented en virtual reality en escape room-achtige elementen. Op een leuke, interactieve manier die inspeelt op hun belevingswereld, leren zij zo van alles over dit belangrijke monument.

Gaat u de uitdaging samen met uw (klein)kind aan? Download de Sint-Jan Quest nu in de App Store voor iOS of de Google Play Store voor Android.

Posts op Twitter23 February 2021
17 February 2021
@NatMonSintJan RT @MarcBrinkBD: Onder anderen gesproken met plebaan Vincent Blom @NatMonSintJan https://t.co/4MJHPqE3XP
25 November 2020
@NatMonSintJan RT @MarcBrinkBD: Gesproken met coördinator van bouwploeg kerststal in @NatMonSintJan https://t.co/BIwDuxVpE4
25 November 2020
@NatMonSintJan De Nijmeegse restaurator Adriaan van Rossem herstelt acht engelenbeelden van de Sint-Jan. Met engelengeduld maakt h… https://t.co/gbzAATeAlY
20 August 2020