“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

23 Apr 2020

Steunberen op afstand

De Stichting Steunberen van de Sint-Jan verbindt particulieren die zich inzetten voor het behoud van de cultuurhistorische waarde van onze indrukwekkende kathedraal. Daarmee ondersteunen de Steunberen de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Een steunbeer is een versterking aan de gewelven en bogen die, net als de leden van de stichting, de kerk ondersteunt. Daar komt dan ook de naam van de stichting vandaan. Via de Stichting Steunberen zijn al meer dan honderd mensen in vriendschap verbonden met de Sint-Jan.

Geen toogdag vanwege coronamaatregelen
Elk jaar organiseert de stichting twee bijeenkomsten, in mei en tegen het eind van het jaar. In mei gaat de stichting in het stadhuis op bezoek bij de burgemeester van ’s-Hertogenbosch. Daarbij is ook ieder jaar een interessante lezing. Zo zijn premier Mark Rutte, vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en burgemeester Ahmed Aboutaleb al te gast geweest.

Dit jaar zou deze toogdag plaatsvinden op 10 mei 2020. Door de coronamaatregelen kan deze helaas niet doorgaan, tot grote spijt van voorzitter Maurice Ackermans: “Aan fundraising gaat ‘friendraising’ vooraf. De steunberen zijn gebonden door hun liefde voor de kathedraal, maar ook door vriendschap. Het is jammer dat deze bijeenkomst nu niet doorgaat, al begrijpen we natuurlijk allemaal waarom dit nodig is.”

Nieuwe bestuursleden
Gelukkig is er ook nog heuglijk nieuws: de stichting mag twee nieuwe bestuursleden verwelkomen. Arjan van den Hoven en Robert van Straaten zijn toegetreden tot het bestuur. Beide heren dragen de Sint-Jan al jaren een warm hart toe. Zij zullen zich nu dus extra in gaan zetten voor het behoud van de kathedraal, om ervoor te zorgen dat zij in al haar schoonheid behouden blijft voor toekomstige generaties.

Meer weten over de Stichting Steunberen van de Sint-Jan? Bekijk dan deze pagina.

Posts op Twitter