“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

26 Nov 2019

Voel de warmte van december

De winter nadert. Dagen worden korter, nachten langer. Straten kleuren rood en groen, verlicht door lampjes in de kerstbomen en de kerstverlichting in de stad. Buiten is het koud. Het is december.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

De periode rondom de feestdagen is er een van samenkomen, terugblikken en vooruitkijken. Zo ook in en rondom de Sint-Jan. Op de Parade verzamelen mensen zich rondom vuurkorven en kerstbomen voor het Bosch' Winterparadijs. U voelt de warmte van de mensen om u heen. De geur van brandend hout hangt tussen de dennenbomen. In de verte klinkt gezang. Het kerstdorp komt tot leven met kleurrijke verhalen en een spectaculaire lichtshow. Fluisterend worden bijzondere verhalen gedeeld aan de voet van onze kathedraal. Kent u het verhaal van Jan en de Bossche draak of de Diezekoning?

Binnen in de Sint-Jan staat de beroemde kerststal. Elk jaar bewonderen zo’n 100.000 mensen de ontzagwekkende voorstelling van de geboorte van Jezus. De kerststal wordt traditiegetrouw geopend met het kerstconcert van de Schola Cantorum, het kerkkoor van de Sint-Jan. De Schola begeleidt in deze periode ook de missen met Kerst en Driekoningen.

Laat u betoveren door de winterse sferen en breng in de komende tijd een bezoek aan de Sint-Jan. Bekijkt u de kathedraal liever op een rustiger moment? Volg dan een rondleiding van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Zij laten u buiten de feestdagen om graag onze prachtige kathedraal zien.

Posts op Twitter