“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

26 Nov 2019

Aan het woord: de bellende engel

In de rubriek ‘Aan het woord’ leert u meer over unieke onderdelen van onze kathedraal. Maak kennis met de bellende engel.

Hoi! Ik ben de bellende engel. Waarschijnlijk kent u me wel. Ook ver buiten de stad kreeg ik aandacht, zelfs van de New York Times! Ik ben gemaakt door Ton Mooy. Hij wilde door mijn eigentijdse uiterlijk aan toekomstige generaties laten zien in welke tijd de restauratie - waarin ik met 25 andere beelden op de kerk geplaatst ben - heeft plaatsgevonden.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Met mijn telefoon aan mijn oor en de laptop in mijn tas ben ik een van de jongste en hipste beelden van onze kathedraal. Altijd ben ik druk in de weer. En elke dag krijg ik een aantal telefoontjes van mensen die contact met me zoeken. Zo ontvang ik dagelijks boodschappen om door te geven aan hierboven.

Net als andere engelen ben ik namelijk een doorgeefluik van boodschappen tussen hemel en aarde. Maar dat doe ik op mijn eigen, 21e-eeuwse manier. Via het nummer 0900-SINTJAN (0900-7468526) kunt u voor 80 cent per minuut met me bellen. Bel het nummer en leer, hoor, vraag, bid en verwonder. De volledige opbrengst van mijn telefoongesprekken gaat naar het onderhoud aan de Sint-Jan. U kunt dus spreken met een engel en tegelijkertijd bijdragen aan de instandhouding van dit prachtige monument.

Komt u me een keer bekijken? U vindt me aan de zuidkant van de kathedraal. Aan het hek hangt een bordje met informatie en mijn telefoonnummer. Als u daar naar boven kijkt ziet u me staan, uitkijkend op de Parade. Zo hoog op de luchtboog heeft mijn telefoon het beste bereik, voor zowel Hemel als aarde.

 

Posts op Twitter