“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

26 Nov 2019

Een laatste voorwoord

Acht jaar geleden stond mijn naam voor de eerste onder dit voorwoord. Dit is de laatste keer dat ik op deze plek uw aandacht vraag voor de grote opdracht die wij ons gesteld hebben; de instandhouding van het mooiste gotische monument van Nederland en het icoon van ’s-Hertogenbosch. Want laten we eerlijk zijn: wat zou ‘s-Hertogenbosch zijn zonder de Sint-Janskathedraal?

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Een kathedraal in stand houden betekent continue renoveren en restaureren. Dat hebben we de afgelopen acht jaar gedaan. De Mariakapel en een aantal traveeën aan de noordzijde zijn met uw steun onder handen genomen en zien er weer schitterend uit. Het komende jaar wordt de alom bekende Erwtenman gerestaureerd. En vanaf 2021 zijn de daken van de kathedraal aan de beurt. Kostbare werken waarvoor we uw steun weer hard nodig zullen hebben.

Ik heb het een eer gevonden om voorzitter te mogen zijn van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan. Ik ben u niet alleen dankbaar voor de financiële steun. Belangrijker was dat zovelen ons steunden vanuit een opvatting dat dit zo monument behouden moet blijven, voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat was ook mijn drijfveer om mij voor de stichting in te zetten. En dat heb ik met veel plezier gedaan.

Ton Rombouts, de oud-burgemeester van ’s-Hertogenbosch is mijn opvolger. Hij heeft zich in het verleden op veel fronten ingezet voor de instandhouding van de kathedraal. De toekomst van onze Sint-Jan is bij hem en zijn medebestuursleden in goede handen.

En mocht u misschien nog een afscheidscadeautje overwegen: een extra bijdrage voor de komende restauratie- en renovatiewerkzaamheden is, gezien de grote opgave waarvoor we staan, zeer welkom.

Ik wens u mooie feestdagen.

Willem van der Schoot

Posts op Twitter