“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

01 mei 2019

Stralend de Mariamaand in

De Meimaand trekt in groten getale bezoekers naar de Sint-Jan. Zoals ieder jaar staat deze maand in het teken van de verering van de heilige Maria. De vele duizenden bezoekers zullen zien dat ons monument er prachtig bij staat. Die bezoekers zullen overigens ook zien dat instandhouding van een monument van deze omvang om continue restauratiewerkzaamheden vraagt waardoor de kathedraal altijd in de steigers staat.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Deze werkzaamheden worden deels bekostigd door de overheden. Ook komt een substantiële bijdrage vanuit de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan (SNMSJ), en dus ook vanuit u. U maakt mede mogelijk dat onze Sint-Jan straalt in deze belangrijke maand. Daar zijn we u bijzonder dankbaar voor. Hopelijk beseft u ook dat we nooit klaar zijn met de instandhouding van onze Sint-Jan waardoor uw steun ook in de toekomst noodzakelijk blijft.

Aan de noordzijde van de kerk wordt op dit moment aan twee traveeën tegelijk gewerkt. De steigers die daar zijn opgebouwd, blijven er twee jaar staan. Over het waarom en hoe hiervan leest u meer in het artikel over de werkzaamheden, verderop in deze nieuwsbrief. Neem eens een kijkje aan de noordkant, daar kunt u goed zien hoe de restauratie vordert. En bezoek dan meteen het beeld van de Erwtenman.

Verder maakt u kennis met de nieuwe plebaan van de kathedraal, Vincent Blom. Hij vertelt over zijn eerste maanden in de Sint-Jan en roept ons op om er samen voor te zorgen dat de kathedraal altijd hartelijk, gastvrij en open blijft. Mooie woorden en een prachtig streven waar we als stichting graag aan bijdragen.

Willem van der Schoot

Voorzitter Stichting Nationaal Monument Sint-Jan

Posts op Twitter1 January 1970