“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

06 Dec 2018

December, de mooiste tijd van het jaar

Het jaareinde is altijd een mooi moment om even stil te staan wat er in het afgelopen jaar gebeurd is en wat we bereikt hebben. Zo hebben we dit jaar weer voortgang geboekt in de instandhoudingswerkzaamheden. De travee naast de Mariakapel, aan de noordzijde van de kathedraal, is in 2018 volledig gerenoveerd. Voor komend jaar schuiven de steigers een stukje op. Dan staat de volgende travee op de planning. Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat de werkzaamheden aan de Sint-Jan nooit zullen ophouden. Om het monument in stand te houden is continu onderhoud nodig.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

In 2018 hebben we ook goede stappen gezet richting een tienjarenplan voor de kathedraal. Het is nu duidelijk wat er de komende jaren moet gebeuren aan de Sint-Jan en hoe we dat voor elkaar gaan krijgen. Gelukkig mogen we nog steeds rekenen op breed gedragen steun voor de stichting. Via deze weg wil ik u daar ook voor bedanken. Uw steun is ook echt noodzakelijk, zeker gezien de plannen voor de komende tien jaar. In deze nieuwsbrief leest u onder andere hoe uw steun bijdraagt aan bliksemschadepreventie. Zodat de kathedraal voorbereid is op een blikseminslag zoals eind mei gebeurde.

Daarnaast ben ik verheugd om te mogen melden dat er steeds meer mensen zich bij u voegen en interesse tonen in wat er in en rondom de kerk gebeurt. Ik hoop dat u allen ook in deze decembermaand komt genieten van onze prachtige Sint-Jan in al haar glorie. In en rondom de Sint-Jan wordt van alles georganiseerd om de kathedraal in de decembermaand nog nét een beetje extra te laten stralen. Namens de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan wens ik iedereen een goede jaarwisseling en een prachtig nieuw 2019. Een jaar waarin we weer met zijn allen aan de slag gaan voor de kathedraal!

Willem van der Schoot
Voorzitter Stichting Nationaal Monument Sint-Jan

Foto: Marc Bolsius

 

Posts op Twitter