“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

28 Nov 2018

De kathedraal in warme wintersferen

De laatste maand van het jaar is voor veel mensen een bijzondere tijd. In de donkere dagen rondom de Kerst gebeurt er veel in en om de prachtig verlichte Sint-Jan. Overal in de stad worden bezoekers ondergedompeld in winterse sferen. Lampjes en kerstbomen sieren de straten, overal klinkt kerstmuziek en op de Parade verrijst een knus winterevenement.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

De kerstverlichting op de Parade en in de straten om de kerk zorgt voor een feeërieke sfeer, die versterkt wordt door de gezellige drukte. Luister naar gezang, ruik het houtvuur en de dennennaalden en voel de warmte van de mensen om u heen. Proef de warme chocolademelk, zoetige glühwein of een dampende kop erwtensoep en geniet van het schitterende aanzicht dat de Sint-Jan biedt.

Ook binnen in de kathedraal kunt u de versieringen en warmte rondom de feestdagen niet missen. Kers op de taart is de kerststal achterin de Sint-Jan. Het tafereel is ontworpen in samenwerking met de Efteling en opgebouwd onder leiding van Frans Sluijter, die al meer dan 25 jaar betrokken is bij de kerststal. De tot in detail uitgewerkte vertelling van de geboorte van Christus trekt de afgelopen jaren steevast zo’n 80.000 tot 100.00 bezoekers uit binnen- en buitenland. U kunt de kerststal bezoeken van 9 december tot en met 27 januari.

Laat u betoveren door de prachtige aankleding en geniet in deze koude maand binnen en buiten van onze Sint-Jan. We hopen u te mogen begroeten bij een bezoek aan ons mooie monument.

Foto: Uitzicht vanuit JBAC 2017

Posts op Twitter