“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

07 mei 2018

Introductie nieuwe bestuursleden

Per 1 november 2017 traden Toine van Driel en Herman Lerou af als bestuursleden van de stichting. Zij worden opgevolgd door Saskia Geraerts en Pierre van Hedel. Beiden wonen al jaren in ’s-Hertogenbosch en koesteren warme gevoelens voor de stad en ‘onze’ Sint-Jan.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Saskia Geraerts is in het dagelijks leven psycholoog en coach. Voor haar is de Sint-Jan een prachtig monumentaal pand, kenmerkend voor de stad. “De Sint-Jan heeft zowel een culturele als een religieuze functie, in de stad en ver daarbuiten.” Om dat te behouden is geld nodig. Daar zet ze zich enthousiast voor in. “Ik ben opgevoed met het idee dat je altijd meer moet brengen dan je haalt. Met mijn bestuursrol wil ik wat terugdoen. Voor de Sint-Jan en voor de stad.” Geraerts gaat zich ontfermen over de portefeuille communicatie.

Ook Pierre van Hedel spreekt vol lof over de kathedraal: “Waar je ook langs ’s-Hertogenbosch rijdt, de Sint-Jan zie je altijd. Het is een uithangbord voor de stad, ook ver buiten Nederland.” Van Hedel is al jaren directeur van de Rabobank Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank. Eind 2018 gaat hij met pensioen. Zijn werkervaring komt goed van pas in zijn rol als verbinder tussen de stichting en sponsoren. “Het is een uitdaging om me samen met alle anderen die de Sint-Jan een warm hart toedragen in te zetten voor ‘ons’ nationaal monument.”

Fotografie Sint-Jan: Andre Bonga

 

Posts op Twitter23 February 2021
17 February 2021
@NatMonSintJan RT @MarcBrinkBD: Onder anderen gesproken met plebaan Vincent Blom @NatMonSintJan https://t.co/4MJHPqE3XP
25 November 2020
@NatMonSintJan RT @MarcBrinkBD: Gesproken met coördinator van bouwploeg kerststal in @NatMonSintJan https://t.co/BIwDuxVpE4
25 November 2020
@NatMonSintJan De Nijmeegse restaurator Adriaan van Rossem herstelt acht engelenbeelden van de Sint-Jan. Met engelengeduld maakt h… https://t.co/gbzAATeAlY
20 August 2020