“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

13 Dec 2017

Kerststal is geopend!

De beroemde kerststal van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch heeft op dinsdag 12 december 2017 haar poorten geopend. Het bezoek aan de stal is een ware belevenis, zeker voor kinderen. Het geheel brengt door speciale belichting, (dieren)-geluiden en de licht bewegende Jozef en Maria, het aloude verhaal op een bijzondere manier tot leven.  

Categorie: Sint-Jan in de media
Geschreven door: Maartje

Voor het tweede jaar op rij kiest de Sint-Jan voor een opstelling waarbij de bezoeker tussen de levensechte kerststalfiguren doorloopt. Men kan ‘deelnemen’ door even aan te schuiven bij de Drie Koningen die aan een lange tafel zitten. Het thema ‘Verbinden’ geeft elke tafereel zijn eigen bijzondere betekenis en maakt de boodschap van Kerstmis tastbaar voor het hier en nu. Het boekje bij de kerststal licht elk tafereel toe, van de oase met de dieren via de Drie Koningen in de bedoeïenentent en de herders bij het kampvuur tot aan de verlichte stadspoort. Eenmaal door de poort komt de bezoeker vanuit het donker in een Brabants dorp waar Maria en Jozef met het kindje Jezus hem opwachten in de boerderij. 


De kerststal is gratis te bewonderen. Wel vraagt de Sint-Jan om een vrijwillige bijdrage, aangezien materiaalkosten, onderhoud en opslag een kostbare zaak zijn. Dit jaar kan de bijdrage niet alleen in de beroemde knikengeltjes of collectebussen worden gedaan, maar ook in de speciaal gebouwde (wens)put.

OPENINGSTIJDEN KERSTSTAL SINT-JAN
dinsdag 12 december 2017 t/m zondag 28 januari 2018

zondag 13.00 tot 16.30 uur
maandag t/m zaterdag 10.00 tot 16.30 uur
zondag 24 december na de vieringen van 17.30 en 21.00 uur is de kerststal nog een half uur geopend
maandag 25 december, Eerste Kerstdag open om 13.30 uur
dinsdag 26 december, Tweede Kerstdag open om 12.30 uur

fotografie: Wim Koopman

http://www.073magazine.nl/2017/12/09/kerststal-van-de-sint-jan-open-vanaf-dinsdag-12-december/

Posts op Twitter