“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

07 Nov 2017

Verbinden

De decembermaand is bij uitstek een maand om te genieten van de Sint-Jan. Zowel van binnen als van buiten als de kathedraal in de avonduren feeëriek wordt aangelicht. December is ook  een maand om terug te kijken naar het afgelopen jaar. In 2017 zijn we er weer in geslaagd om dankzij de steun van al die vele honderden donateurs, bij te dragen aan het behoud van dit Nationaal Monument.

Categorie: Nieuws
Geschreven door: Maartje

Het is en blijft een schitterend gebouw dat we voor onze kinderen en kleinkinderen willen bewaren.  Wij hopen dat u in de decembermaand van de  gelegenheid gebruik  maakt om met hen de Sint-Jan in kerstsfeer te bewonderen. Als u in deze tijd een van de vieringen bezoekt  of  de imposante kerststal gaat bekijken dan zult u onze Sint-Jan in al haar glorie beleven. Velen van allerlei gezindten bezoeken in deze tijd de Sint-Jan. De kathedraal fungeert vaak ook voor hen kennelijk als een verbindend element in tijden dat we met z’n allen zoeken naar die verbinding.

In tijden waarin we ook vurig hopen dat de rijksoverheid de noodzakelijke bijdrage voor de instandhouding van het monument continueert en beseffen dat wij als gemeenschap ons moeten blijven inzetten voor deze Sint-Jan. De steigers die aan de noordzijde staan, en daar de komende jaren blijven staan, herinneren ons eraan dat onderhoud en restauratie noodzakelijk blijven. Als stichting maken we ons sterk om dit monument, mede dankzij uw steun, haar plaats in de geschiedenis te garanderen. En daarom blijven we om financiële ondersteuning vragen zodat vakmensen onze Sint-Jan in een goede conditie kunnen houden.

We hopen u tijdens de komende feestdagen in onze Sint-Jan te mogen begroeten en wensen u alvast een gezond en voorspoedig 2018!

Willem van der Schoot, voorzitter

Posts op Twitter