“Onze” Sint-Jan in het nieuws

Actueel

Categorie

Artikel

16 Jan 2017

Enthousiasme over Een Wonderlijke Klim

“Het geeft ons een ongelofelijk dankbaar gevoel dat we maar liefst 125.000 mensen hebben mogen ontvangen op de Sint-Jan. De Wonderlijke Klim is zeer enthousiast ontvangen en we kijken er zeer tevreden op terug’, vertelt initiatiefnemer Herman Lerou.

Categorie: Sint-Jan in de media
Geschreven door: Sven

Enthousiasme over Een Wonderlijke Klim

“Het geeft ons een ongelofelijk dankbaar gevoel dar we maar liefst 125.000 mensen hebben mogen ontvangen op de Sint-Jan. De Wonderlijke Klim is zeer enthousiast ontvangen en we kijken er zeer tevreden op terug’, vertelt initiatiefnemer Herman Lerou.

Samen met Toine van Driel en Harry Cox van de stichting tekende hij voor de organisatie. “Onze doelstellingen zijn meer dan overtroffen. Wij zijn echt trots dat er zoveel mensen hebben kunnen genieten van de Klim, de luchtboogbeelden en het fantastische uitzicht. De bezoekers met mensen van over heel de wereld, waren eigenlijk zonder uitzondering zeer enthousiast”

Met eigen ogen

“Dat motiveert enorm omdat we juist als stichting actief zijn om dit nationaal monument in conditie te houden . Mensen hebben met eigen ogen kunnen zien waar dat restauratiegeld naar toe gaat. Daar komt dan nog bij dat het door het grote bezoekersaantal de Klim ook financieel een mooie bijdrage oplevert voor het restauratie-onderhoud van de kathedraal.”

Nog een keer?

Het ‘beklimmen’ van de Sint-Jan was een succes en dat verdient herhaling, hoor je vaak terug. Maar zo eenvoudig lift dat niet. Herman Lerou: “het moet echt een heel bijzondere ervaring blijven. Onderschat niet hoeveel erbij komt kijken, het is een project dat energie en geld kost. Dankzij sponsors hebben we de kosten kunnen dekken, dat lukt echt niet elk jaar. Maar, wie weet in de toekomst; misschien over een jaar of vier, vijf”.

Posts op Twitter